Instant Payments

Vanaf begin 2019 zullen Instant Payments de dagelijkse praktijk zijn bij een overboeking via de bank. Gewoon via de mobiele app of desktop.


Binnen 5 seconden is het overboekte geld bijgeschreven op de rekening van de ontvanger, waarbij het geld voor de ontvanger direct beschikbaar is, ook als het gaat om rekeningen bij een andere bank.

 


Bijschrijving vindt plaats op elk moment van de dag, alle dagen van het jaar. Dus ook in het weekend, op feestdagen en ’s nachts.

Instant Payments zijn gebaseerd op een Europese standaard; overboekingen van en naar Nederlandse en Europese banken zijn mogelijk.

Naar verwachting zal het gebruik van Instant Payments snel toenemen. Daarmee worden Instant Payments vanzelf de nieuwe norm voor het betalingsverkeer: het nieuwe normaal!
 

Bieden alle banken Instant Payments aan?

Deelname aan Instant Payments is optioneel. De meeste banken in Nederland werken actief mee en bieden vanaf begin 2019 Instant Payments in Nederland aan. De verwachting is dat op termijn meer banken zullen volgen. Ook banken in andere SEPA-landen gaan Instant Payments aanbieden of bieden dit al aan.

 

Wanneer is Instant Payments beschikbaar?

Begin 2019 zullen de eerste transacties plaatsvinden, gevolgd door een geleidelijke verdere uitrol van Instant Payments in Nederland in de eerste helft van 2019.


 

  Administratiekantoor Hofman     26-04-2019 12:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.