Meer over onze Diensten

Administratiekantoor Hofman levert administratieve diensten voor het midden- en kleinbedrijf. Wij helpen eenmanszaken, vennootschappen onder firma, stichtingen en verenigingen met een breed scala aan diensten: van het opzetten en inrichten van de boekhouding of loonadministratie tot het opstellen van de jaarrekening.

U kunt bij Administratiekantoor Hofman terecht voor de volgende diensten:

 • Second opinion
 • Jaarrekeningen
 • Salaris administratie
 • Fiscale dienstverlening
 • Advisering
 • Boekhouding & administratie
 • Secretariële werkzaamheden

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over onze dienstverlening.
 

1.     Financiële Second Opinion

Heeft u een geschil met de Belastingdienst of een advies dat niet goed voelt of cijfers waarvan u vermoedt dat ze niet kloppen. Sommige financiële of fiscale problemen vragen om een kritische blik en een onafhankelijke mening.
Bij Administratiekantoor Hofman begrijpen we dat ondernemers soms de behoefte hebben aan een objectief en betrouwbaar administratiekantoor waarmee ze vrijblijvend en zonder verplichtingen kunnen sparren over hun probleem.
Daarom helpen we regelmatig ondernemers met een financiële second opinion. We helpen u met het verhelderen van uw probleem en denken met u mee over de juiste aanpak van uw probleem. Zonder dat u ergens aan vast zit.
Heeft u behoefte aan een financiële second opinion of wilt u meer weten? Neem dan snel contact op met Theo Hofman voor een geheel vrijblijvende afspraak.

 

2.     Jaarrekeningen​​

Opstellen en bespreken jaarrekening
Administratiekantoor Hofman stelt uw jaarrekening op in heldere en begrijpelijke taal. Daarnaast bespreken we de jaarrekening altijd persoonlijk met u, zodat we zeker weten dat u precies weet hoe uw onderneming er financieel voor staat.

Begrotingen en prognoses
Voor het aanvragen van een krediet of het doen van een grote investering is vaak een begroting of prognose nodig. Wij weten precies aan welke eisen een goede begroting moet voldoen en kunnen u goed helpen bij het opstellen van een realistische en haalbare prognose. Bij het samenstellen van begrotingen en prognoses gaan wij uit van de laatste bekende CBS gegevens van de branche waarin u werkzaam bent.

 

3.     Salarisadministratie

Salarisadministratie
Voor zowel kleine als grote ondernemingen verzorgt Administratiekantoor Hofman de complete salarisadministratie. Van het versturen van de maandelijkse salarisspecificaties en de jaaropgave voor werknemers tot periodieke en cumulatieve overzichten die u als werkgever nodig hebt.

Arbeidscontracten en vergunningen
Wij hebben veel ervaring met het opstellen van arbeidscontracten en het toepassen van CAO’s. Zo kunnen we u adviseren over de salarishoogte van medewerkers en helpen we u met het berekenen van de “kosten per uur”, zodat u precies weet hoeveel u kwijt bent aan personeelskosten. 

 

4.     Fiscale Dienstverlening

Belastingaangifte
Belastingaangifte doen kan tijdrovend en complex zijn. Administratiekantoor Hofman is op de hoogte van de laatste fiscale wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat uw belastingaangifte tijdig en op de juiste manier wordt gedaan. U kunt bij ons terecht voor hulp bij de volgende belastingaangiften:

 • inkomstenbelasting
 • vennootschapsbelasting
 • omzetbelasting
 • loonbelasting
 • schenk- en erfbelasting
 • aanvragen van toeslagen


Bezwaar- en beroepschriften
In sommige gevallen kan het zijn dat u het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst. Wij kunnen dan de correspondentie met de Belastingdienst voor u verzorgen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanvragen van uitstel of het opstellen van een bezwaar- en beroepschrift.

Financiële- en fiscale planning
Voor ondernemers lopen zakelijke en persoonlijke belastingkwesties vaak door elkaar heen. Wij denken graag met u mee over zowel uw zakelijke- als persoonlijke fiscale situatie en helpen u met het bepalen van uw fiscaal optimale situatie, zodat u zeker weet dat u niet teveel belasting betaalt.
Neem contact met ons op en maak een afspraak om uw fiscale situatie te bespreken.

 

5.     Advisering

Administratiekantoor Hofman adviseert zijn klanten al ruim 10 jaar  op een persoonlijke en betrokken manier. De kennis en ervaring die we in deze periode hebben opgedaan delen we graag met onze klanten.

Administratiekantoor Hofman kan u onder andere adviseren over:

 • Financiële en juridische bedrijfsstructuur
 • Starten van een nieuwe onderneming
 • Financieren en investeren
   
6.     Administratie

Inrichten van uw administratie en boekhouding
Een goede administratie is overzichtelijk, helder en geeft een duidelijk inzicht in de financiële situatie van uw organisatie. Wij helpen u dan ook graag bij het opzetten en inrichten van uw administratie. Een goed begin is immers het halve werk.
 
Zelf uw administratie doen: online
Veel klanten kiezen ervoor om hun eigen administratie te doen. Dat kunt u online eenvoudig zelf doen. Via internet heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot uw eigen administratie. Wij werken standaard met de boekhoudsoftware van Cash. Indien u er voor kiest met Cash te gaan werken dan kunt u de software via ons aanschaffen voor een aangepast tarief. Werkt u met een andere boekhoudsoftware dan is dat meestal geen probleem. Wij kunnen de bestanden van de meeste boekhoudsoftware pakketten inlezen met onze software. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als u werkt met Snelstart, Exact en Unit4. Kleine ondernemingen kunnen gebruik maken van onze Excel-sheets voor het bijhouden van de administratie.
 
Uw administratie volledig uitbesteden
Als u als ondernemer geen tijd of zin hebt om uw eigen administratie te voeren, dan kunt u dit geheel aan ons uitbesteden. U kunt ons alle bonnen en facturen per post toesturen of we komen bij u op kantoor langs om daar uw administratie bij te werken. De keuze is aan u!
 
BTW aangifte
Voor veel klanten dienen we de aangiften BTW in. Afhankelijk van uw werkzaamheden bent u verplicht per maand, kwartaal of jaar aangifte omzetbelasting te doen. Indien nodig, kunnen we u helpen met uw aangifte.
 
Interim dienstverlening
Wij leveren ook interim dienstverlening, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap. Wilt u meer weten over onze interim dienstverlening en de mogelijkheden voor uw orderneming? Neem dan contact op met Theo Hofman voor een afspraak.